Till senaste kommentaren

Vattenskada i lägenheten, vad händer?

Hej!
Jag har råkat ut för en vattenskada i min lägenhet. Vad kommer att hända nu? Kan jag bo kvar när ni åtgärdar skadan eller måste jag flytta? Kommer jag att få hyresreduktion för den tid jag inte kunnat använda lägenheten?

Kommentarer

  • Hej Jimmy,

    När en skada upptäcks görs en fuktmätning för att lokalisera skadans omfattning och vi kontaktar den entreprenör som ska åtgärda skadan för att planera arbetet. Därefter meddelar vi startdatum och informerar om arbetets gång för dig. Arbetena med återställning går mycket ut på samarbete, hänsyn och noggrannhet. Samordningen har vi av praktiska skäl lagt ut på entreprenören.

    Normalt bor du kvar i lägenheten under arbetet med vattenskadan. Om skadan skulle vara så pass omfattande att ni måste flytta har vi evakueringslägenheter tillgängliga.

    Under tiden vi åtgärdar skadan får du hyresreducering. Nivån på ersättningen beror på skadans omfattning och tiden för arbetet. Du får också ersättning för den el som förbrukas under torktiden samt ersättning för extra städning i lägenheten.
    Bollnäs Bostäder Kundcenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.